Welk verschil kunnen deze behandelingen voor jou maken als ondernemer of leidinggevende?

Betere algemene neurologische werking

Je prestaties worden negatief beïnvloed als je zenuwstelsel zich in een van deze situaties bevindt:

  • hypertoniciteit (te veel impulsen);
  • hypotoniciteit (te weinig impulsen);
  • switch (gekruiste impulsen waardoor je moeilijkheden ondervindt met links-rechts en gekruiste coördinatie).
Dit lossen we snel en effectief op.

Screening en verlagen van je stressniveau

Hoe goed is jouw centrale zenuwstelsel (CZ) aangepast aan je dagelijkse activiteiten en prestaties?

Uitputting van de bijnieren kan veel problemen veroorzaken:

  • spijsverteringsproblemen
  • hoofdpijnen
  • slaapproblemen
  • ‘brain fog’ (continue waas, soort van slaapmodus)
  • verminderde concentratie
  • emotionele disbalans
  • spierpijnen.
Dit zorgt ervoor dat je CZ moeilijker kan omgaan met dagdagelijkse activiteiten en je snel moe wordt of uitgeput geraakt. De oorzaak van deze bijnieruitputting kan structureel, emotioneel of biochemisch zijn. Hierbij kunnen we je helpen.

Makkelijker aanpassen aan prikkels

Dit kunnen verschillende soorten prikkels zijn: licht, geur, geluid … Voor zakenmensen is het noodzakelijk dat zij zich in alle omstandigheden veilig en gefocust kunnen voelen. Soms kan fel licht of een specifieke geur zorgen voor een brain fog tijdens een belangrijke meeting. Het gevolg is dat je niet meer optimaal kan functioneren. De oorzaak is dan niet dat je de skills ontbreekt, maar dat je CZ niet aangepast is aan deze specifieke prikkels, bijvoorbeeld door een disfunctie van de receptoren in je netvlies. We zoeken naar en behandelen deze disfuncties.

Betere motorische vaardigheden

In het bedrijfsleven is duidelijk praten en communiceren een belangrijk onderdeel van je dagelijkse bezigheden. Maar wat als communiceren stress veroorzaakt voor ons zenuwstelsel? Dit kan ervoor zorgen dat de resultaten van deze communicatie beïnvloed worden.

Optimalisatie van het aantal prikkels dat je kan verwerken

Mensen zijn op bewust vlak niet gemaakt om te multitasken. Bewust multitasken moet je te allen tijde vermijden. Maar onbewust  kan een gezond zenuwstelsel wél minstens 3 taken tegelijkertijd verwerken. Optimaal kan je 5 tot 10 taken gelijktijdig aan.

Verbeterde emotionele balans

Neurologische emoties zijn helemaal anders dan onze bewuste emoties. Neurologische emoties kunnen ervoor zorgen dat je lichaam onbewust gaat compenseren voor onderliggende emoties (terugkerende negatieve gedachten). Dit heeft een invloed op de werking van je zenuwstelsel en kan zich uiten in klachten met het spijsverteringsstelsel of fysieke klachten. Dit kunnen we normaliseren.

Verlaagde intolerantie voor voedingsmiddelen

Bij sommige mensen kan een kop koffie zorgen voor een gestoorde neurologische werking. Daar zijn verschillende redenen voor. Een gezond zenuwstelsel is aangepast aan elk soort voedingsmiddel. (Echte voedselintolerantie komt zelden voor, dikwijls is het een functioneel probleem.)

Betere houding en gangpatroon

Als leider moet je op veel vlakken een sterk voorkomen hebben. Een goede rechte houding en een gebalanceerd gangpatroon zijn tekenen van een gezond zenuwstelsel.  Hier kan snel en effectief aan gewerkt worden door het (re)activeren van de belangrijke spiergroepen.

Verbeterde cognitieve prestaties

De mogelijkheid om informatie op een goede manier te verwerken en te interpreteren is enorm belangrijk. Heel dikwijls worden je cognitieve functies beïnvloed door zaken die hierboven zijn beschreven.

Dit alles zal je helpen op vlak van zelfmotivatie en zelfbeeld, het stellen van prioriteiten, beheren van eigen tijd en middelen en ervoor zorgen dat je algemeen efficiënter presteert.

Klaar om uit de startblokken te schieten?

Neem contact voor een afspraak!