al-nik-466386-unsplash

Coaching op maat

 

Wil jij als bedrijf het beste uit je werknemers halen en de resultaten van je team verbeteren? Of wil je als ondernemer steviger in je schoenen staan?

 

Stress ontstaat wanneer er meer van een persoon gevraagd wordt dan de persoon denkt te kunnen waarmaken. Een burn-out kan het gevolg zijn van langdurig aanhoudende stress waarbij de persoon volledig uitgeput raakt.  In België wordt er naar schatting jaarlijks 1.6 miljard euro aan kosten gemaakt ten gevolge van werknemers met chronische stress en burn-out. Hoog tijd om zo snel mogelijk actie te nemen!

‘Topondernemers zijn topsporters’ zet zich dagelijks in om werkgevers beter gekend te maken met concepten zoals burn-out en bore-out op het werk. Samen gaan we op zoek naar de noden van het bedrijf en stellen we een actieplan op om het welzijn van de werknemers te verbeteren en een aangenaam klimaat te creëren waarin er evenwicht wordt bereikt tussen werkdruk en draagkracht.

Coachingstrajecten kunnen zowel op individueel niveau doorgaan als in groep onder de vorm van workshops en intensieve trainingen.

Download brochure

Trajecten en modules

 

Coachingstrajecten kunnen zowel op individueel niveau doorgaan als in groep onder de vorm van workshops en intensieve trainingen. Trajecten kunnen zowel van korte duur als lange duur zijn.

Soms kiezen bedrijven ervoor om zich op een bepaald thema of module te richten.  Hieronder kan je enkele voorbeelden terugvinden van zulke modules.

 • Weerbaarheid en veerkracht
 • Productiviteit
 • Time management
 • Mindfulness
 • Relaxatie -en ademhalingstechnieken
 • Slaaphygiëne
 • Praten over stress

Resultaten

 

 • De werknemers krijgen inzicht in hoe ze kunnen omgaan met stress en welke tools ze hiervoor kunnen gebruiken.
 • Doordat de motivatie en het welzijn van werknemers stijgt, zijn werknemers doorgaans minder vaak afwezig op het werk.
 • Werkgevers en werknemers kunnen beter met elkaar communiceren over stressklachten en werkdruk.
 • Werkgevers en leidinggevenden hebben een beter inzicht in de voorlopers van een burn-out of bore-out.
 • De werklast en de draagkracht van een werknemer zijn beter afgesteld op elkaar waardoor de werknemer meer balans kan ondervinden in zijn of haar job.

Geniet als bedrijf van de opleidingssubsidie via KMO-Portefeuille

 

Wat is KMO-Portefeuille?

Dit is een subsidiemaatregel waardoor je als onderneming voor de pijler ‘opleiding’ 30% of 40% subsidie kan aanvragen, met een maximum subsidie van € 10.000,00 tot € 15.000,00 per kalenderjaar, afhankelijk van de grootte van je onderneming. Je stort een eigen inbreng (60% of 70% van het projectbedrag excl. btw) in de kmo-portefeuille door de storting op het rekeningnummer van Sodexo (enkel het btw-bedrag betaal je rechtstreeks aan ITAM bvba).

Lees hier alles over de nieuwe wijzigingen sedert 1 april 2016. Je kan ook altijd bellen naar 1700 voor persoonlijke info. Ze zijn er heel behulpzaam!

Wie kan hiervan genieten?

Elke zelfstandige, vrije beroeper, kleine en middelgrote onderneming gevestigd in het Vlaams Gewest. Lees hier de regels.

 

Waar en wanneer moet dit aangevraagd worden?

Je hoeft niet te wachten op de factuur om je aanvraag in te dienen. Je brengt de aanvraag best zo snel mogelijk in orde om de subsidie niet te mislopen. Wees er op tijd bij! Dit kan via de website van Agentschap Ondernemen waar je ook alle informatie over de KMO-portefeuille terugvindt.

We raden sterk aan deze info goed te lezen alvorens een aanvraag in te dienen. Het is belangrijk te weten dat je je dient aan te melden met een elektronische identiteitskaart (je hebt dus een lezer nodig) of een federaal token (kan tot 1 week duren alvorens je deze ontvangt).

Let wel op! Je aanvraag kan maar tot 14 dagen na de start van je inschrijving, zo niet kan je aanvraag geweigerd worden. Indien je je nooit eerder aanmeldde, zal je na je registratie via de post een brief ontvangen waarin de verdere richtlijnen uitgelegd zullen staan.

Tip: Toevoeging van het mailadres aan je registratie bij de KBO, versnelt de registratieprocedure voor de kmo-portefeuille. De activatielink wordt dan nl. heel snel naar het mailadres verstuurd i.p.v. de brief per post. Controleer op de site van de overheid of je het mailadres al dan niet moet toevoegen (beveiligde verbinding waarvoor een eID en kaartlezer of federaal token nodig is).

Uiteraard kan je altijd bij ons terecht met vragen. Download hier de fiche die je stap voor stap begeleidt.

 

Waarom kan dit bij Topondernemers zijn Topsporters?

Wij zijn erkend opleidingsverstrekker en kregen hiervoor een erkenningsnummer: DV.0222469.

 

Welke gegevens heb je nodig bij je aanvraag?

 • Lezer voor je elektronische identiteitskaart of token
 • Ons erkenningsnummer: DV.O222469 (let op letter O en dan de cijfers 222469)
 • Domein: algemeen domein

Je kan te allen tijde info bij ons bekomen.

 

Wil je hiervan genieten?

Geef ons gerust een seintje als je je opleiding en incompanytraining via de KMO-portefeuille wenst te betalen.
We loodsen je doorheen de aanvraagprocedure.

Voorbeeldtarief

Je wil bijvoorbeeld 10 personen, in-company, laten bijscholen over stress, burn-out of bore-out:

Onze prijs:

Prijs voor 2 sessies van 3u: 720€
Kilometervergoeding (vb.: 30 km) 10€
Cursusmateriaal voor 10 personen 80€


Totaal voor 10 personen 810€


Kmo portefeuille (40%)* 324€


Eindtotaal 486€

Prijs per persoon bij 10 personen 48.60€
Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief 21% BTW *
30 – 40% terugbetaling van de kosten door KMO portefeuille.
Meer info op www.kmoportefeuille.be

Klaar om uit de startblokken te schieten?

Neem contact voor een afspraak!